HomeLichaamGevoelGeestMijn verhaalContact
Sanados
Bewustwording van Lichaam, gevoel en geest
Gevoel

Je schaduw is ook mooi

Bewustwording van Gevoel. Wat zegt jouw gevoel?

Gevoel vind ik fascinerend! Tal van betekenissen worden in de taal met gevoel aangeduid. Gevoel wordt gebruikt voor bijvoorbeeld: emoties, sfeer, instincten, passie, déjà-vu, lichamelijke sensaties, om iets te duiden wat men niet kan beschrijven, diep weten, gemoedstoestand, iets grijpbaars / iets ongrijpbaars, is niet belangrijk / is super belangrijk, wordt niet gewaardeerd /wordt geweldig gewaardeerd.
In overdrachtelijke zin, zoals “Ik voel me niet lekker”. Wat bedoel je? Ben je niet uitgerust? Smaak je niet lekker? Buikpijn? Hoofdpijn? Misselijk?

Het gevoel dat ik graag met jou wil onderzoeken is hoe je iets ervaart.
Hoe je iets ervaart bepaalt in grote mate jouw leven. Welke mensen je ontmoet, welke situaties je vermijdt, welke gebeurtenissen steeds weer terugkeren in jouw leven.
Op vóórgevoel en intuïtie na zijn alle gevoelens, zowel positieve als negatieve, ingeprent en liggen opgeslagen in de cellen van het lichaam. Die inprentingen (overtuigingen) zorgen ervoor dat je op een bepaalde manier denkt over jezelf. Dit zorgt er dan weer voor dat een gevoel wordt opgeroepen als je in een vergelijkbare situatie terecht komt. Jouw lichaam geeft jou een seintje. 

Waar het om gaat is wat je doet met dat gevoel.
Ben je dat gevoel of heb je dat gevoel?
Als je jezelf bewust wordt welke reden ten grondslag ligt aan jouw gevoel, denken, handelen en psychische of fysieke aandoeningen, heb je de mogelijkheid om te kiezen voor verandering.
Bij dit proces help ik jou bewust te worden van jouw perceptie van hoe je de wereld waarneemt en waar voor jou de leermomenten liggen!